Dodjela medalja i pehara za najbolje takmičare igara

Finalno takmičenje BH Telecom Sportskih igara mladih se održava u Sarajevu od srijede 22. avgusta. Danas ćemo dobiti i pobjednike, druge smjene takmičara, u nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, šahu i igri „Između dvije vatre.“ Mališanima je organizovana posebna linija tramvaja za obilazak i upoznavanje grada, a nakon takmičenja i ceremonije dodjele medalja, slijedi zabavno veče.

Skoro 1000 učesnika druge smjene finalnog takmičenja Igara se danas bori za medalje. Najboljima će u dvorani „Pete gimnazije“ i „Gimnazije Dobrinja“ u 19:30 biti uručena priznanja. Na drugoj ceremoniji će prisustvovati mnogobrojni partneri i prijatelji Igara. Nakon ceremnije, dječacima i djevojčicama je organizovana zabavna veče, na kojoj će proslaviti uspješnih pet takmičarskih dana.

Igre su okupile preko 23.000 malih Bosanaca i Hercegovaca, a na velikom finalu 1975 dječaka i djevojčica je uzelo učešće. PR Manager BH Telecom Sportskih igara mladih, Irma Bečar je izjavila: „Drago mi je da smo uspjeli u ostvarenju naših ciljeva, a to je fair-play takmičenje i dobra zabava za sve,“ te dodala da joj je žao jer je ovo veliko druženje stiglo i do samog kraja.

Večeras će mališani proslaviti medalje i pehare na platou ispred studentskih domova Nedžarići, a u nedjelju, nakon pet dana u Sarajevu, vraćaju se u svoje gradove kako bi spremni dočekali novu školsku godinu. U Sarajevu će naredne sedmice doći i mališani iz cijele regije koji će zajedno sa pobjednicima finalnog takmičenja u Bosni i Hercegovini učestvovati na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih.