Dok je na godišnjem odmoru: Papa oraspoložio i nasmijao sve natpisom na svojim vratima

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Papa Franjo svoj godišnji odmor provodi kod kuće, a izgleda da mu odmor itekako prija, s obzirom na njegovo dobro raspoloženje kojim zrači, uprkos mnogobrojnim zavjerama u Vatikanu protiv njega.

Naime, već nekoliko dana na vratima njegovog apartmana u Santa Marti stoji natpis: “Zabranjeno kukati!”

Znak upozorenja pojašnjen je na italijanskom jeziku sa zaključkom: “Da biste izvukli najbolje iz sebe, morate se fokusirati na svoje potencijale, a ne na ograničenja. Zato se prestanite žaliti i radite na poboljšanju svoga života.”

Prvi je znak na vratima primijetio jedan od papinih sagovornika i dugogodišnji prijatelj, italijanski svećenik. Rekao je da su se obojica dobro nasmijali.

Znak je papi poklonio psiholog i psihoterapeut s biblijski zvučnim imenom Salvo Noé, autor brojnih knjiga i motivacijskih seminara i kurseva.

Svećenik koji je fotografirao znak na papinim vratima rekao je da je pronašao papu opuštenog i spokojnog. Iako je na godišnjem, papa Franjo ima neke vrlo važne dogovorene susrete. Također, dogovara i priprema svoje novo putovanje u Kolumbiju tako da mu je godišnji zapravo radan i aktivan.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.