Dokazano na kakav tip muškarca najčešće padaju žene

Tamnokos, plavook, visok ili atletske građe, opisi su kojima se žene služe kada govore kako izgleda njihov muškarac iz snova, a jedno je istraživanje potvrdilo da su uz sve kvalitete najprivlačniji oni koji imaju crvenkasto lice.

U jednom istraživanju žene su na računaru mijenjale muškarce kako bi postali nalik ispunjenju njihovih snova, a većina je lice učinila malo crvenkastijim.

Daily Mail piše kako znanstvenici kažu da crvenkasto lice imaju muškarci s povišenim nivoom testosterona. Takvu kožu imaju mnoge poznate ličnosti poput Richarda Bransona, Brada Pitta, Billa Clintona ili princa Harryja.

Istraživanje se održalo na tri britanska univerziteta, a 45 žena je gledalo 21 muškarca na računaru i mijenjalo njihov izgled prema svojim željama. Znanstvenici zaključuju da je crvenkasti ten ženama znak da muškarac ima dobru cirkulaciju te to povezuju s dobrim zdravljem.

Osim toga, ispitanice su dodale još crvenog tona na lica muškaraca kada je od njih zatraženo da muškarčev izgled bude dominantniji. Negativna strana crvenkaste boje kože je to što ponekad može djelovati kao da se radi o agresivnoj osobi, ili alkoholičaru kod jako crvene kože.

Istraživanje je također pokazalo da su najmanje atraktivni muškarci s blijedom kožom.

(VisokoIN)

Unesite komentar