Đoković izgubio meč za bronzu od Del Potra

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspio da ponovi uspjeh iz Pekinga prije četiri godine kada je na Olimpijskim igrama osvojio bronzu, pošto je u borbi za treće mjesto u Londonu poražen od Huana Martina del Potra sa 7:5, 6:4.

Polufinalni porazi su, više nego očigledno, različito uticali na tenisere u borbi za bronzu. Novak Đoković se očigledno nije pomirio sa porazom od Endija Mareja, dok se Argentinac Huan Martin del Potro na terenu ponašao kao da nema šta da izgubi, a na njega nije uticalo ni to što je prethodno igrao sa Federerom skoro četiri i po sata.

Poslije 40-minutnog kašnjenja početka meča zbog kiše u Londonu, Novak je dobro koristio svoj servis i vodio do 3:2.

Tada je uslijedila pauza od skoro sat vremena zbog novog pljuska, a poslije povratka tenisera na teren, sve se nastavilo u istom ritmu do 5:5, kada je Del Potro prelomio brejkom.

Sljedeći gem je bio najduži u setu, Đoković je propustio dvije prilike za brejk, da bi poslije greškama omogućio Del Potro da preokrene i iskoristi treću set loptu za vođstvo – 7:5.

Drugi teniser svijeta je reakcijama na sopstvene greške pokazivao veliku nervozu, koju je dodatno uvećavala Del Potrova sigurnost i upornost da vrati svaku lopticu iz gotovo nemogućih pozicija. Takođe, bez raznovrsnosti u igri baziranoj na napadima sa osnovne linije, Del Potro se bolje snalazio.

U drugom setu Đoković je blistao samo na momente, koje je kvario serijama udaraca u kojima je griješio, nakon dužih razmena udaraca. Već u prvom gemu je Delpo mogao do brejka, a to me je pošlo za rukom u trećem, poveo je 2:1 i trasirao put ka medalji.

Bio je Novak vidno nervozan, ništa mu nije išlo, pa je tako prokockao i brejk loptu za 4:4. To je dalo dodatni vjetar u krila Argentincu, koji se približio bronzi i asom za 6:4 je i okačio oko vrata.

Nole tako nije uspio da ponovi rezultat iz Pekinga kada je osvojio treće mjesto, a Srbija je ostala bez medalje u Londonu.

(VisokoIN)