Đoković otpustio Vajdu, Gritscha i Amanovića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković je saopštio da prekida saradnju sa svojim dugogodišnjim saradnicima Marijanom Vajdom, Miljanom Amanovićem i Gebhardom Gritschom.

Srbijanski teniser dogovorio se sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Gritschem i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem da zaključno sa Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju.

Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana tima. Zaključeno je da su, uprkos fantastičnoj saradnji u proteklom periodu, trenutno neophodne promjene, nov pristup i nova energija da bi Đoković podigao nivo igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP turu.

“Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svjestan sam da su živjeli za mene i da su sve podređivali mojim uspjesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvijek vjetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osjetili da nam je potrebna promjena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumijevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promijeniti“, navodi Đoković.

Njegov dugogodišnji trener Marjan Vajda ispred cijelog tima zahvalio se na godinama koje su proveli zajedno i divnoj saradnji.

“Vrijeme provedeno sa Novakom je jedan život. Bili smo dio velikih uspjeha, živjeli i disali za iste ciljeve. Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do momenta kada smo shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može još da ide napred, i siguran sam da hoće. Ujveren sam da će ostati u samom vrhu tenisa još dugo i da će pružiti nove pobjede i nove radosti njegovim fanovima i svim istinskim ljubiteljima tenisa. I dalje ćemo se konsultovati , viđati, družiti, jer mi smo ipak porodica”, rekao je Vajda.

Novak je dodao da vjeruje da će ova „šok terapija“ doprinijeti njegovim boljim rezultatima.
“Želim da nastavim da podižem nivo svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osjećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobjedničku formu”, objasnio je Đoković.

Kondicioni trener Gebhard Gritsch istakao je zahvalnost na prilici da radi sa jednim tako velikim sportistom kao što je Novak.

„Imao sam veliku privilegiju da radim sa Novakom u proteklih osam godina. San svakog trenera je da sarađuje sa profesionalcem i sportistom koji je toliko posvećen onom što radi, kao što je Novak. Stalno je pomjerao granice na kondicionom planu, a dopada mi se i što stalno pronalazi nove načine kako da napreduje u svim segmentima. Ne sumnjam da će se vratiti na sam vrh. Novak je šampion, ratnik i samo mu je nebo granica. Veoma sam ponosan na vrijeme koje smo proveli zajedno kao tim i kao porodica tokom takmičenja. Došao je momenat za sve nas da se raziđemo na profesionalnom planu, ali privatno ćemo ostati prijatelji i nastavit ćemo zajedno da dijelimo sve životne radosti“, kaže Gritsch.

Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut i kum ne sumnja da će Đoković krenuti uskoro da pobjeđuje i osvaja turnire.

„Novak je moj najbolji prijatelj i moj brat. Proveo sam više vremena sa njim nego sa mojom porodicom u proteklih deset godina. Ništa se neće promijeniti u našem odnosu, jer smo povezani na toliko načina. Uvijek ću biti tu za njega i radovat ću se da ga vidim da pobjeđuje, osvaja turnire i ponovo ostvaruje sav svoj potencijal. Ne sumnjam da će tako i da se desi.“

Novak razmišlja o angažmanu novih osoba u stručnom štabu, ali ne želi da žuri sa odlukom.

„Osjećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvijek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego prije. Veoma sam uvjeren da ću u tome uspjeti, iako je riječ o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vrijeme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavijestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želio samo da se svima vama zahvalim na podršci i na razumijevanju“, zaključio je Đoković.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.