Donald Trump nije bio uz suprugu tokom hitne operacije

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prva dama SAD-a Melania Trump jučer ujutro je završila na hitnoj operaciji bubrega, a kako javlja Bijela kuća, riječ je o benignom stanju bubrega i oporavak teče dobro.

Melania će u poznatoj vojnoj bolnici Walter Reed boraviti do kraja sedmice, a njen suprug, predsjednik Donald Trump, nije bio uz nju tokom operacije, piše people.com.

Trump je tpkom čitavog ponedjeljka imao pretrpan poslovni raspored, a odsutnost s hitne operacije njegove supruge izazvala je lavinu komentara na njegovoj omiljenoj društvenoj mreži, Twitteru.

Ali, kako javlja CNN predsjednik Trump je nazvao suprugu prije samog zahvata, a kasnije je razgovarao i s doktorom. U bolnicu se zaputio tek kasno poslijepodne, a tamo je navodno proveo sat vremena.

Naravno, javnost je o svemu obavijestio putem Twittera: “Na putu prema bolnici u posjet našoj divnoj prvoj dami Melaniji. Uspješan zahvat, ona je dobro. Hvala svima na lijepim željama!”.

Ovo nije prvi slučaj da je prva dama Sjedinjenih Američkih Država operativni zahvat prošla bez supruga u bolničkoj čekaonici. Kada je Laura Bush podvrgnuta manjem operativnom zahvatu, njen suprug, tadašnji predsjednik George W. Bush bio je na summitu u Australiji.

Više vijesti