Dr. Gavrankapetanović: Očekujemo 4. val, svaki dan se spremamo za njega

Zapuštenost koju smo zatekli prošle godine vezano za neliječene pacijente nećemo nikada dozvoliti. Otvoreni smo za sve sugestije, dobronamjerne kritike i savjete jer tako bolje liječimo, kazao je direktor Opće Bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”

Epidemiološka situacija nikada nije bila povoljnija, Sarajevo danima bilježi sve manje Covid brojke a u bolnicama je drastično smanjen prijem pacijenata na Covid odjeljenja.

Nakon trećeg talasa koronavirusa, koji je popunio gotovo sve bolničke kapacitete i bio najsmrtonosniji u našoj zemlji od početka pandemije čini se kako se sve vraća u “staro normalno”.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović kazao je za Oslobođenje da uprkos manjem prilivu Covid pacijenata Opća bolnica radi punim kapacitetom.

-Covid i post Covid odjeljenja rade sa značajno sa manjim brojem prijema. Dnevno se obavi otprilike 40 operativnih zahvata, plus hitni operativni zahvati u dežurstvima koji sada u punom obimu traže našu pažnju, kazao je direktor Opće Bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Dodaje da se sve usluge u svim segmentima bolnice pružaju svakodnevno, ali da se očekuje i 4 val.

-Zapuštenost koju smo zatekli prošle godine vezano za neliječene pacijente nećemo nikada dozvoliti. Otvoreni smo za sve sugestije, dobronamjerne kritike i savjete jer tako bolje liječimo. Četvrti val očekujemo i spremamo se za njega svaki dan, kazao je dr. Gavrankapetanović.

Vezani članci

Što bi se narodski reklo – džaba ste krečili: Advokatica iz Banjaluke ismijava političke poteze, a evo i zašto

VISOKOIN.COM

Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva: Alisa Ramić i ostali branit će se sa slobode

VISOKOIN.COM

Punica s Pelješkog mosta: Ja sam stvarno rekla da ću se baciti

Visokoin.com

Zašto je HDZ BiH prešutio Inzkovu zabranu veličanja ratnih zločinaca?

Visokoin.com

NADOMAK VELIKE POBJEDE ZA RADNIČKU KLASU Sanders: Doba kada milijarderi nisu plaćali poreze konačno će se okončati

Visokoin.com

NI BIJES PORODICE JE NIJE SPRIJEČILA Izraelka je dala bubreg malom Palestincu iz Gaze i tako mu spasila život

Visokoin.com