da block

Dragan Paravinja povukao žalbu na presudu

da block

Dragan Paravinja povukao je žalbu na presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubistva maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, te pokušaja silovanja još jedne djevojke.

Žalbu na prvostepenu presudu šibenskog suda podnio je njegov advokat po službenoj dužnosti Ankica Giljanović, ali se Paravinja tome usprotivio, potvrdio je portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

On pojašnjava da je predsjednik sudskog vijeća, u skladu sa Paravinjinim protivljenjem, žalbu advokata ocijenio nedopuštenom.

“Paravinja se u međuvremenu predomislio, pa je uložio žalbu na odluku predsjednika sudskog vijeća da je žalba njegovog advokata nedopuštena i to je trenutno u fazi rješavanja”, rekao je Ivić.

Paravinja je osuđen na 40 godina zatvora nakon što je u sudskom postupku dokazano da je 7. juna 2011. godine na mostu preko Čikole u Drnišu u svoj kamion ukrcao Antoniju Bilić, koju je nakon toga ubio i njeno tijelo bacio.

Više od godinu dana trajala je potraga za maloljetnicom, čiji su posmrtni ostaci pronađeni 27. novembra prošle godine na kamionskom parkiralištu u blizini Josipdola.

(VisokoIN)