Dragičević: Feraget će riješiti čitav slučaj – pravda će doći, zakasniti neće

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Brojni građani okupili su se i večeras na trgu u centru Banja Luke gdje se mjesecima održavaju protesti zbog neriješenog ubistva Davida Dragičevića.

Večerašnje, 230. okupljanje otac ubijenog Davida, Davor Dragičević započeo je istim riječima: “Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša….”

“Znam ja, zna gospodin Ifet Feraget, Tužilaštvo i Savjet bezbjednosti UN-a da niti jedan slučaj koji se spomenuo pred tom institucijom nije ostao neriješen i bit će onako kako jeste – ISTINA, a ne onako kako ste vi zamislili. Jučer je završen proces montiranja Davida, i u toj borbi smo pobijedili”, poručio je Dragičević.

MUP RS-a, politika, Tužilaštvo i vlast Davora Dragičevića i grupu Pravda za Davida, kako kaže, nije niko uvukao u politiku i niti će.

“Jučer sam bio miran i dostojanstven, niste ispoštovali dogovor, gospodine Nobilo. Ja sam vas Nobilo lično zvao prije osam mjeseci i niste se javili, odjednom ste došli prije dva mjeseca i znamo ko vas je poslao. Tada sam rekao koja je je moja želja – da Ifet Feraget stoji u advokatskom timu i svi ostali koji to žele… Sve i jednu advokatsku etiku ste prekršili i potvrdili ste verziju Tužilaštva bez i jednog dokaza”, rekao je, te dodao:

“Vrlo dobro znam s kojim ste namjerama došli, a Feraget je ostao na strani pravde, a vi, nek je vama na savjesti. Hvala Vam na neradu, došli ste preko politike, ali slučaj zataškati ne možete. Ono što nećete shvatiti jeste da smo mi ljudi, i to ćemo ostati… s nama se ne možete boriti ni na kakav način”, istaknuo je.

“Feraget će riješiti čitav slučaj. Pravda će doći, zakasniti neće”, poručio je Davor Dragičević na večerašnjem 230. okupljanju u Banjoj Luci.

Više vijesti