-6.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Drama u Čačku, zbog serije eksplozija niko nije spavao

Čačak je jutros od 1.30 sati potresla serija snažnih eksplozija u fabrici “Sloboda” i trajala je oko dva i po sata, sve do 4 ujutru.

– Bogu hvala, svi su dobro – rekao je “Blicu” jedan od zvaničnika na licu mjesta.

Radi se o ogromnoj havariji u toj vojnoj fabrici. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se ogromni požar iz pravca “Slobode” praćen snažnim detonacijama, koje se smjenjuju bukvalno iz sekunde u sekundu, i povremenim eksplozijama nalik ispaljivanju raketa ili većeg vatrometa. Nad fabrikom se vio gust oblak dima visok nekoliko stotina metara.

Čak i dva i po sata poslije prve eksplozije Čačak je izgledao i zvučao kao da je usred rata. Detonacije su nastavile da se smjenjuju iz sekunde u sekundu nesmanjenom žestinom sve do 4 ujutru, kada su konačno utihnule.

Pema izveštajima sa lica mjesta, eksplozije su na kratko počele da se stišavaju poslije 2.30 sati, odnosno sat nakon izbijanja havarije, a zatim su se ponovo pojačale. Dvije najjače detonacije odjeknule su jedna za drugom u 3.20 i 3.22 sata i zatresle su cijeli grad.

– Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspjeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je! – izjavila je “Novostima” Aleksandra Ćirović, radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici “Sloboda”.

Eksplozije su izazvale paniku među građanima Čačka, pogotovo onima koji žive u okolini fabrike “Sloboda”. Kako je prenijela “Morava info”, iz Sektora za vanredne situacije apelirali su na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća.

Evakuirano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo.

Unesite komentar