Droga odnijela još jedan život u BiH: Ko je Puljiću prodao drogu?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na Gradskom groblju “Lav” u Sarajevu danas će biti obavljena sahrana Davoru Puljiću (41), koji je u četvrtak u stanu u ulici Milana Šuflaja u naselju Bakijina Luka u Mostaru pronađen mrtav.

Nesretni Puljić je živio sam u stanu. Kako piše Dnevni avaz, roditelji su mu umrli, a od uže porodice, ima samo brata, koji živi u inozemstvu.

Nakon što se danima nije javljao svojoj rodici O. P., ona je pozvala policiju. U stanu koji su otključali vatrogasci, nađeno je beživotno tijelo te je dežurni ljekar Hitne pomoći mogao samo konstatirati smrt još jedne žrtve droge.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona kratko je rečeno kako je, nakon uviđaja i vanjskog pregleda leša, utvrđeno da nema znakova koji bi upućivali na nasilnu smrt te da je, najvjerovatnije, riječ o predoziranju, najvjerovatnije heroinom s obzirom na to da je Puljić bio registrirani ovisnik. Obdukcija nije naložena, a tačan uzrok smrti, rečeno je, bit će poznat nakon svih neophodnih istražnih radnji i toksikološkog vještačenja. Također pokrenuta je istraga o tome ko je Puljiću prodao drogu.

– Živim tu od 1989., ali ga ne poznajem. Možda smo se sretali, ne znam. Da vidim njegovu sliku, vjerovatno bih znao je li mi poznat. Inače, svi se mi bavimo svojim životima – rekao je jedan od stanovnika zgrade u kojem je Puljić pronađen.

Više vijesti