Drvar: Pronađeni posmrtni ostaci starijeg nepoznatog muškarca

Na području općine Drvar, zvanom Presadline, prema lokalitetu Lunjevača, jutros su pronađeni posmrtni ostaci starijeg nepoznatog muškarca, o čemu je odmah obaviještena lokalna policija, potvrđeno je iz MUP-a Livanjskog kantona.

Portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je posmrtne ostatke osobe, koja bi mogla da bude 84-godišnji Jovan Škrbić iz drvarskog sela Prekaja, pronašao jedan mještanin. Škrbić je 10. novembra 2011. godine otišao iz kuće i od tada mu se gubi svaki trag.

Vrdoljak je potvrdio da će pronađeni ostaci tijela danas biti prevezeni u Kantonalnu bolnicu “Fra Mihovil Sučić” u Livnu, gdje će biti izvršena obdukcija i identifikacija, kako bi se sa sigurnošću utvrdilo ko je muškarac čiji su posmrtni ostaci slučajno pronađeni.

U proteklih pet mjeseci u potragu za Jovanom Škrbićem, čiji je nestanak policiji u Drvaru prijavio njegov sin Boro 11. novembra prošle godine, bili su uključeni policija Livanjskog kantona, članovi Gorske službe spašavanja iz Tomislavgrada i mještani Prekaje, ali traganja nisu dala rezultata.

(VisokoIN/Srna)