Državljanin BiH koji se nalazi u Jerusalemu zatražio pomoć

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Diplomatsko-konzularna predstavništva u regionu Bliskog Istoka redovno prate i izvještavaju o trenutnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji u regionu, te su spremni da pruže podršku državljanima BiH ukoliko se za to ukaže potreba, istakao je za Anadoliju Nebojša Regoje, načelnik Ureda za odnose sa javnošću Ministrastva vanjskih poslova BiH.

Naglasio je da se područje pod kontrolom Palestinaca pokriva iz Ambasade BiH u Ammanu, a područja pod kontrolom Izraelaca iz Ambasade BiH u Tel Avivu.

Iz MVP BiH naglašavaju da od pogoršanja situacije u Iraku sredinom prošlog mjeseca, Ambasada BiH u Ammanu je u redovnom kontaktu sa 15 državljana BiH koji su se javili Ambasadi i koji se nalaze na području Iraka.

“Iz područja pod palestinskom kontrolom do četvrtka, 3. jula, u 13 sati, niti jedan državljanin BiH nije kontaktirao Ambasadu u Ammanu, koja kao i prije pogoršanja situacije, održava kontakte sa našim državljanima koji žive u Palestini. Istovremeno, Ambasada BiH u Tel Avivu održava redovne kontakte sa useljenicima iz BiH i u istom vremenskom periodu jedan državljin BiH, koji se nalazi u poslovnoj posjeti Jerusalemu, kontaktirao je Ambasadu, a kako bi ostvario kontakt ukoliko se ukaže potreba za pomoć”, istakao je Regoje.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH navodi da i ovom prilikom želi da upozna državljane BiH koji se nalaze u regionu i kojima je potrebna pomoć diplomatsko-konzularne mreže BiH da se jave u Ambasadu BiH u Tel Avivu na broj telefona: + (972 3) 612 44 99 ili u Ambasadu BiH u Ammanu: + (962 6) 58 56 921.

(VisokoIN/AA)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.