da block

Državno-privredna delegacija BiH u posjeti UAE i Kataru

da block

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija predvodit će državno-privrednu delegaciju BiH koja će od 6. do 10. marta 2013. godine boraviti u zvaničnim posjetama Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Državi Katar.

Lagumdžija će se tokom zvanične posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima (6. – 8. mart) sastati s visokim zvaničnicima UAE, te predstavnicima finansijskih fondova i kompanija iz ove bogate arapske zemlje.

Lagumdžija će predvoditi delegaciju BiH na Poslovnom forumu BiH – Ujedinjeni Arapski Emirati koji će 7. marta biti održan u Jumeirah Etihad tornju u Abu Dhabiju, te biti domaćin prijema koji će 8. marta biti upriličen u Dubaiju za bosanskohercegovačku dijasporu i privrednike iz Dubaija.

U okviru dvodnevne zvanične posjete Kataru (9. i 10. mart) Lagumdžija će se u Dohi sastati s visokim zvaničnicima Države Katar, te predvoditi delegaciju BiH na Poslovnom forumu BiH – Katar koji će biti održan 10. marta.

U delegaciji BiH bit će i pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za bilateralne odnose Amer Kapetanović, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, te predstavnici više od 50 kompanija iz cijele BiH koji će potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara prezentirati poslovne i investicione prilike u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

(VisokoIN/Fena)