-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Dubioza ima novi hit – pogledajte fenomenalni spot!

Click it, save it, seed it, share it, link it, stream it, we don’t pay
Click it, save it, seed it, share it, link it, stream it, Pirate Bay.

Riječi su ovo iz pjesme, novog hita benda Dubioza kolektiv, naziva Free.mp3 (The Pirate Bay Song), novom singlu, skinutog s aktualnog EP-a Happy Machine.

Pjesma Free.mp3 (The Pirate Bay Song) posvećena je osnivačima sitea The Pirate Bay, koji su uhapšeni zbog svojih “digitalnih zločina”. Pjesma propitkuje autorska prava u digitalno doba, privatnost na internetu i slobodu informacija.

„Divimo se entuzijastima poput Wikileaksa, The Pirate Baya, ljudima poput Edwarda Snowdena, koji se bore protiv vlada i velikih korporacija, ali ne za osobni profit, nego zato što vjeruju u neke ideje, čak i pod cijenu osobne slobode. Uvijek je inspirirajuće gledati ljude koji pronalaze način da nadmudre sustav“, izjavili su članovi Dubioza kolektiva.

Ovim singlom najavljuje se skori izlazak novog studijskog albuma Dubioze, jednakog naziva kao i aktualni EP Happy Machine, koji će službeno biti objavljen 5. februara 2016.

Osim s web sitea grupe album će se dakako moći skinuti i preko Pirate Baya.

Pogledajte sjajni videospot Dubioze koji je urađen u produkciji sarajevske Fabrike. Režiju potpisuje Salem Kapić Kantardžić.

“Pred predstavljanje novog albuma band nam se javio da kreiramo spot za pjesmu Free.mp3. To je postala tradicija jer već dugo sarađujemo zajedno. Ekipa obično donese neki nacrt, a onda zajednički dođemo do onoga što je izvodljivo”, kaže Kapić Kantardžić.

Dubioza kolektiv se u svojim pjesmama i spotovima uvijek bavi anomalijama našeg društva. Sada kada je band postao internacionalan, logičan slijed je da se bave i globalnim problemima.
“Poruka pjesme ali i filozofija banda kaže muzika je ‘svačija’, i možeš je besplatno preuzeti. Upravo je The Pirate Bay simbol tog koncepta, i ‘light motiv’ pjesme, koja će i biti posljednje utočište ovog spota ukoliko dođe do banovanja”, dodaje Kapić Kantardžić.

Osim njega na spotu je radio i njegov kolega Antonio Ilić, montažer, Vedran Mujagić, basista banda i Toni Huml, mladi i talentirani animator koji je ranije radio na spotu Dubioze kolektiv Kažu.

Unesite komentar