Duraković: Vučić ispunio obećanje, Srebrenici uplaćeno 2 miliona eura

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković potvrdio je da je Srbija uplatila dva miliona eura na račun opštine kako je obećao premijer Srbije Aleksandar Vučić na Investiciono-razvojnoj konferenciji.

“Sredstva su stigla na račun tačno u minut kada je Vučić obećao i posebno zadovoljstvo nam predstavlja što je data riječ održana, a ne samo što je izdvojen novac”, rekao je Duraković.

On ističe da u opštini nisu očekivali da će na konferenciji biti odobren toliki iznos sredstava i da treba ovih dana da sačine operativni plan raspodjele i namjene koji će biti predložen Skupštini opštine na usvajanje.

“Od ovog iznosa, pola miliona eura izdvojićemo za saniranje budžetskog deficita i izvršenje obaveza po sudskim presudama, a ostala sredstva ćemo planski ulagati u razvoj i stvaranje uslova za dodatno zapošljavanje”, naveo je Duraković.

Prema njegovim riječima, potrebno je donijeti rebalans opštinskog budžeta, ali i da odobrena sredstva budu planirana u budžet za narednu godinu kada će najveći dio odobrenog iznosa biti uložen u infrastrukturne i razvojne projekte.

Na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, 11. novembra, premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će njegova Vlada izdvojiti odmah dva miliona eura za Srebrenicu, a da će još tri miliona eura uložiti u razvojne projekte i investicije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je da će Vlada RS u naredne dvije godine izdvajati po 500.000 maraka za budžet opštine Srebrenica, a još dva miliona za realizaciju određenih razvojnih projekata u ovoj opštini.

Opština Novi Grad Sarajevo takođe je već uplatila obećanih 50.000 KM opštini Srebrenica za izgradnju lokalnih puteva.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.