Duška Jurišić postavljena za pomoćnicu generalnog direktora BHRT-a

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Od ovog mjeseca Duška Jurišić obavlja dužnost pomoćnika generalnog direktora Radio-televizije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BHRT-a.

– Povratak Duške Jurišić za bosanskohercegovačku televiziju značajno je stručno i rukovodno pojačanje. Kolegica Jurišić će se u budućnosti primarno baviti programskim razvojem Televizije Bosne i Hercegovine, edukacijom i jačanjem novinarskih i programskih potencijala – piše u saopćenju za javnost.

Duška Jurišić do sada je obavljala dužnosti urednice TV programa i Informativnog programa Federalne televizije, odgovorne urednice magazina ”Dani”, producirala je i uređivala niz autorskih televizijskih projekata, a najpoznatija je po autorskom tok-šou programu ”Pošteno” (govoreći), koji je nastao 2003. u produkcije bosanskohercegovačke televizije, a od 2007. emitiran je na Federalnoj televiziji.

Najveći dio njene novinarske karijere vezan je za RTV Bosne i Hercegovine (nekadašnje RTV Sarajevo), gdje je radila kao reporterka sarajevskog Radija 202, nakon toga Radija Bosne i Hercegovine, te kao voditeljica i urednica centralne informativne emisije Dnevnik Televizije Bosne i Hercegovine.

Duška Jurišić je magistra žurnalističkih nauka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i diplomirana pravnica.

Više vijesti