Dva stražara sarajevskog KPZ-a uhapšena zbog bijega Sejfovića

Dva stražara Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo uhapšena su nakon bijega Amela Sejfovića, javlja Radiosarajevo.ba, a prema nezvaničnim informacijama, u toku su aktivnosti i na području Zeničko-dobojskog kantona.

Od Sejfovićevog bjekstva policija je pretresla nekoliko objekata te saslušala određene osobe. Također, izvršeni su pretresi u KPZ-u Sarajevo te izuzeti su videosnimci kako bi se utvrdile sve okolnosti bjekstva.

Sejfović je, kako smo već objavili, u nedjelju iskoristio vrijeme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u dijelu zatvora gdje se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio čuvarima da otvore vrata, a potom je počeo pucati.

Odakle Sejfoviću pištolj još se istražuje kao i to ko mu je pomogao pri bjekstvu.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS-a, policija i dalje traga za Sejfovićem.

“Amel Sejfović je visine oko 190 cm, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kg, duže zalizane kose koju veže u rep, obučen u tamnu trenirku. Ako građani raspolažu bilo kakvim informacijama o osumnjčenom, mogu pozvati Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo na broj telefona 122 ili najbližu Policijsku stanicu. Obavještavamo građane Kantona Sarajevo da nemaju razloga za uznemirenost i zabrinutost, sve raspoložive policijske snage su na terenu”, saopćeno je još u nedjelju iz sarajevskog MUP-a. d