Dvije osobe u komi nakon pada u cisternu

Dvije osobeiz Prijedora, od kojih jedna maloljetna, teško su povrijeđena kada su upala u cisternu u krugu preduzeća “Prijedorčanka”, saopćeno je iz prijedorske Policijske uprave.

Iz policije navode da im je sinoć u 21.20 prijavljeno da su u mjestu Brezičani u krugu preduzeća teško povrijeđeni lice čiji su inicijali D.M. (57) i sedamnaestogodišnjak koji su zbog trovanja otrovnim gasom prevezeni u prijedorsku Opštu bolnicu, a potom na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Nebojša Miljuš rekao je Srni da su vatrogasci na lice mjesta došli po dojavi iz “Prijedorčanke”.

“Radnici su uspjeli da izvuku jednog povrijeđenog iz cisterne i da ga Hitna pomoć preveze do bolnice. Mi smo onda drugo mlađe lice, koje je ostalo unutra, izvukli užadima budući da je i ono bilo u besvjesnom stanju”, rekao je Miljuš.

Uviđaj je izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, zajedno sa pripadnicima prijedorske Policijske uprave, u prisustvu republičkog inspektora za rad, i u toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti nesreće.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske danas je saopšteno da su pedesetsedmogodišnji D.M. i O.M. iz Prijedora u komi i životno ugroženi, te da su dalje prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne, navode iz ove zdravstvene ustanove.