Dvije osobe uhapšene zbog posjedovanja droge u Visokom

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 06.08.2017. godine, u 08,50 sati, u mjestu Čekrečije, od strane policijskih službenika je zaustavljeno teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A41-E-647, kojim je upravljalo lice Č.A. Prilikom kontrole utvrđeno je da se na tovarnom dijelu kamiona nalazi deset kubnih metara drvne mase, za koju lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju. Sporna drvna masa je oduzeta, a daljnje aktivnosti na dokumentovanju činjenica i vršenju potrebnih provjera se poduzimaju od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 06.08.2017. godine, u 21,25 sati, u ulici Sebilj, od strane policijskih službenika izvršen je pregled lica D.J. i M.E. iz Visokog, kojom prilikom je kod istih pronađena suha, zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.