Džaferović: Ekonomija mora biti prioritet, krize nikome ne donose dobro

Šefik Džaferović je posjetama Olovu i Visokom nastavio seriju tribina i direktnih razgovora sa građanima, tokom kojih predstavlja svoj program i viziju, te govori o brojnim aktuelnim političkim temama.

Džaferović je na tribini u Visokom naglasio da ekonomija i bolji život svih građana BiH mora biti prioritet svih politika i političara.

-Bh. ekonomija ostvaruje značajan napredak, svi važni pokazatelji imaju trend rasta. To, naravno, još uvijek nije dovoljno. Da bismo nastavili ekonomski razvijati našu domovinu i omogućili ljudima da bolje žive, potrebna nam je politička stabilnost. Političke krize tjeraju investicije. Zato je sebično ovo što rade neki politički lideri, koji zbog puke borbe za vlast pokušavaju kreirati haos. Čine štetu i vlastitim narodima i svakom čovjeku u ovoj državi. Ako im je zaista stalo do onih koje predstavljaju, onda moraju prestati s time, kazao je Džaferović.

On je istaknuo da će svima u BiH ponuditi da ekonomiju stave u prvi plan.

-Obilazim cijelu BiH i iz razgovora sa ljudima zaključujem da su umorni od stalnih političkih prepucavanja, izazivanja vještačkih kriza, svađa. Građani hoće da bolje žive, da školuju svoju djecu u miru, da se zaustavi odlazak mladih, da se gradi infrastruktura, otvaraju nova radna mjesta. Svi mi smo dužni da im to omogućimo i to će biti moj prioritet, kazao je Džaferović.

Džaferović je u Olovu i Visokom razgovarao sa stranačkim rukovodstvima SDA, te sa brojnim građanima, koji daju veliki podršku političkom programu i ciljevima koje je do sada prezentirao.