Džamonja i Monteno uskoro dobijaju spomenike u Sarajevu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Gradsko vijeće usvojilo je Odluku o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2017. godinu.

Budžet Grada Sarajeva za 2017. godinu usvojen je na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva održanoj u decembru 2016. godine u iznosu od 16.287.139,29 KM.

Izmjene i dopune Budžeta Grada Sarajeva za 2017. godinu su razmatrane, budući da je po završetku 2016. godine evidentirano bitno povećanje prihoda u prošloj godini, što je bio osnov za povećanje sredstava Grada Sarajeva u 2017. godini.

Izmjene i dopune budžeta je pratilo i usvajanje Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Sarajava za 2017. godinu, te Odluke o stavljanju van snage Odluke o Registru budžetskih korisnika Grada Sarajeva.

Na sjednici koja je održana u srijedu, gradski vijećnici su usvojili Odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Sarajeva i Grada Sofije, glavnog grada Republike Bugarske, te donijeli Odluku o stavljanju van snage Odluke o Registru budžetskih korisnika Grada Sarajeva.

Kako je iz Gradske uprave saopćeno, bit će izdvojena sredstva za postavljanje spomenika Dariju Džamonji i Kemalu Montenu, a što je ranija inicijativa Gradskog vijeća.

Također su vijećnici razmotrili Prijedlog zajedničkog djelovanja jedinica lokalne samouprave i Kantona Sarajevo, te planiranja i finansiranja razvoja turizma u Sarajevu kojim će se, potpisivanjem sporazuma, zajednički djelovati na razvijanje i jačanje turističkih potencijala Grada Sarajeva.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.