da block

Džeko: Ne bojim se za rezultat, United je jedan od timova protiv kojih uvijek postižem golove!

da block

City je prošle sezone slavio ubjedljivu pobjedu 6:1, a jedan od najzaslužnijih za taj rezultat bio je Edin Džeko s dva postignuta gola. No, napadač Cityja i bh. reprezentacije navodi da bi ovaj put bio zadovoljan i minimalnom pobjedom.

– Postigao sam Unitedu pogodak i prije nekoliko godina dok sam igrao za Wolfsburg. Postoje ekipe protiv kojih postižete mnogo golova, a imaju i one protiv kojih nikada ne pogađate – rekao je napadač u razgovoru za “Manchester Evening News”.

– Sretan sam što je United jedan od timova protiv kojih postižem golove. Vidjet ćemo u ponedjeljak – volio bih kada bih postigao još jedan, ali najvažnija nam je pobjeda. Kada igrate protiv Uniteda, uvijek morate da pružite 150 posto mogućnosti – dodao je.

Naglasio je da mu je prošlosezonska pobjeda nad Unitedom ostala u sjećanju.

– Niko nije očekivao taj rezultat. Poseban je osjećaj kada nekoga pobijedite sa 6:1, usrećili smo naše navijače. Niko neće zaboraviti taj dan, čak ni navijači Uniteda. Zapamtio sam izraze lica navijača Cityja. Bili su više nego sretni kod rezultata 4:1, kada sam ja pogodio, a nakon petog i šestog gola mislim da niko nije vjerovao šta se dešava – kazao je Džeko.

Naredni gradski derbi neće imati veći rezultatski značaj, s obzirom na to da je pitanje prvaka skoro riješeno. No, očekuje se velika borba jer United želi osvetu za prošlosezonski poraz, a City će pokušati da dokaže da trenutni zaostatak ne pokazuje stvarni odnos snaga dvaju klubova.

– Mislim da ljudi znaju da nismo toliko lošiji od Uniteda kolika je razlika u bodovima. Oni su imali fantastičnu sezonu, a mi smo ispustili nekoliko važnih bodova. No, prošle sezone smo pokazali da ih možemo pobijediti i nadam se da ćemo to uraditi i sada. Ovo je važna utakmica, iako zaostajemo 15 bodova. Derbi je uvijek derbi, najvažnija utakmica u sezoni. Pobjeda u derbiju je uvijek važna, za nas i za naše navijače – kazao je Džeko.

(VisokoIN/Fena)