da block

Džeko ne prelazi u Bayern, sretan je u Cityju

da block

Edin Džeko je igrač Manchester Citya i vjerovatno će to ostati i naredne sezone. Tako kaže menadžer našeg reprezentativca Irfan Redžepagić, koji je jučer i danas morao demantovati njemačke i engleske medije koji su donijeli “ekskluzivnu” priču oko toga kako je Džeko dogovorio prelazak iz Citya u Bayern, prenosi oficijelna internet stranica bh. reprezentativca edindzeko.ba.

Sam Edin je više puta naglasio kako je sretan u Cityu, s tim što je priznao da nije zadovoljan minutažom koju je dobivao u protekloj sezoni. To međutim ne znači da želi mijenjati klub…

“Već nekoliko mjeseci se špekuliše oko toga odlazim li ili ostajem. U više navrata sam preko svoje oficijalne stranice kazao kako ne razmišljam o tome, a ukoliko se takvo nešto desi budite sigurni da ću ja to prvi objaviti, a ne neki engleski ili njemački portal”, kaže Džeko koji nije želio dalje komentarisati navode oko odlaska u Bayern poručivši kako ga u ovom trenutku interesuje samo utakmica protiv Meksika.

Edinov menadžer naglasio je da neće davati izjave na temu odlazak Edina iz Citya. Još jednom je potvrdio da ne postoji nikakav dogovor između Cityja i Bayerna ili Edina i Bayerna. U suprotnom, klubovi bi bi to zvanično i objavili:

“Edin je igrač Citya i sretan je u Manchesteru. Nema razloga da u ovom trenutku mijenja klub, a pogotovo da pričamo o nečemu što je u domenu špekulacija. Ne nalazi se u situaciji kao što je bila u Wolfsburgu, kada je silno želio promijeniti klub i napredovati. Sada se nalazi u najjačoj ligi svijeta, prvak je Engleske, drugi strijelac tima i zadovoljan je statusom kojeg ima”, kazao je Redžepagi i dodao:

“Što se tiče informacija koje su objavili njemački i engleski mediji, to zaista ne želim komentarisati. Da zaista postoji dogovor između Bayerna i Citya ili Edina i Bayerna, valjda bi klubovi to i zvanično objavili, a uz to, valjda bismo Edin i ja to znali. Dakle, po stoti put, Edin se ne želi baviti špekulacijama, a nikakav kontakt sa Bayernom nije uspostavljen. Barem ne sa naše strane. Ukoliko su se klubovi zaista dogovorili, onda bi valjda neko razgovarao sa mnom, ali to se nije desilo, tako da je informacija po kojoj je Edin novi igrač Bayerna, netačna”, zaključio je Redžepagić, naglasivši da će viijest o eventualnom transferu, ukoliko do njega nekada dođe, biti najprije objavljen na zvaničnoj oficijelnoj stranici našeg reprezentativca edindzeko.ba.

(VisokoIN)