da block

Džeko: Sve titule bih mijenjao za plasman BiH na Svjetsko prvenstvo

da block

Gost emisije na Al Jazeere Balkan ‘Oni pobjeđuju’ bio je Edin Džeko, najučinkovitiji strijelac Reprezentacije Bosne i Hercegovine svih vremena, ambasador UNICEF-a i sportista kojem ne zvižde ni protivnički navijači.

Ima samo 27 godina, a ostvario je većinu životnih i sportskih snova. No, o plasmanu na Svjetsko prvenstvo i dalje sanja – kao i veliki broj njegovih sunarodnjaka.

Džeko je govorio o svom djetinstvu, prvim nogometnim koracima, prijateljima i uspjesima koji su ga učinili jednim od najboljih napadača današnjice, kao i o bh. reprezentacije i trenutnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te kazao da bi sve titule mijenjao za to da BiH ode na ovo veliko takmičenje 2014. godine.

“To bi svakako bio vrhunac moje karijere i to je nešto o čemu sanjam. Sve svoje titule bih mijenjao za to. Također, u razgovoru sa većinom ljudi mogu čuti kako mnogi od njih govore da će dići kredit, prodati kuću ili auto, samo da bi otišli u Brazil. Mi igrači ćemo dati svoj maksimum da svi odemo u Brazil, i sada smo na pola puta do toga. Ostalo je da u preostalih pet utakmica potvrdimo dobre rezultate i to valja imati na umu. Ipak, mislim da ovaj tim ima dosta vjere u sebe, što je jako važno”, rekao je između ostalog Edina Džeko.

Sa Edinom Džekom u Manchesteru razgovarao je Ibrahim Muratović, a u video prilogu pogledajte cijeli razgovor našeg reprezentativca.

(VisokoIN)