Džemaludin Latić žestoko kritizirao Aliju Izetbegovića, reagovao i reis Kavazović: ‘Odmah sam uzeo abdest…’

Zanimljivo je da je profesor Latić do ovog intervjua godinama pohvalno govorio o Aliji Izetbegoviću, hvaleći se da je rahmetli Alija Izetbegović bio njegov “najbolji ahbab”

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirana je gostovanjem pjesnika i profesora Džemaludina Latića na jednoj sarajevskoj televiziji, u kojem je iznio niz optužbi na račun rahmetli Alije Izetbegovića, ali i Islamske zajednice, prenosi Preporod.info.
Zanimljivo je da je profesor Latić do ovog intervjua godinama pohvalno govorio o Aliji Izetbegoviću, hvaleći se da je rahmetli Alija Izetbegović bio njegov “najbolji ahbab”, naglašavajući često i da “zahvaljujući njemu, njegovoj politici, odlučnosti da se bori za demokratiju i ovu Republiku” mi smo postali međunarodno priznata država.

Tako je govorio nekad Džemaludin Latić. U programu sarajevske televizije govorio je drugačije.

Naime, zamolili smo za komentar reisu-l-ulemu Husein-ef. Kavazovića.

– Nakon što su mi skrenuli pažnju na intervju, preslušao sam ga, uzeo abdest, i proučio Jasin-i Šerif rahmetli predsjedniku Aliji – kazao nam je kratko reisu-l-ulema Kavazović i dodao:

– Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

Inače, Latić je tokom gostovanja u emisiji, između ostalog, rekao:

-Moram ispričati zbog sve naše djece. Sad smo pred završnim činom podjele BiH. Alija nije smio potpisati Dayton, bolje da se objesio. Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije.

Unesite komentar