Džindić: Bivši direktor Berbić i Fuad Kasumović manipulišu radnicima, nisam imao nikakav dogovoren sastanak

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić rekao je za Vijesti.ba da danas nije imao u planu sastanak sa radnicima zeničke Željezare, koji su blokirali ulaz u Zenicu s magistralnog puta M-17.

“Nikome se nisam trebao danas obratiti. Nisam imao u planu nikakav sastanak sa radnicima. Čekam da Sindikat radnika Arcelor Mittala da potvrdu za sastanak. Juče je kod mene i federalnog premijera bio generalni direktor Arcelor Mittal Zenica Biju Nair. Rekao je ako Sindikat Arcelor Mittala da zeleno svjetlo na potpisivanje ugovora sa firmom u stečaju, apsolutno neće biti problem da se taj ugovor potpiše prvog dana kada se firma u stečaju formira i otvori prohodan račun finansijske transakcije”, kazao je ministar Džindić.

Putem medija je informisan da je pred Opštinskim sudom u Zenici pokrenut je stečaj Željezare.

“Prema mom mišljenju, to je sada problem Mirze Jarića, stečajnog upravnika, koji je postao njihov šef umjesto mene. Više im ja nisam šef”, poručio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije, prenose Vijesti.ba.

Na upit o zahtjevima radnika za isplatu 13 zaostalih plata, ministar Džindić je odgovorio:

“Oni mogu praviti 365 zahtjeva. Svake sednice imaju neke nove zahtjeve instruisane njihovim bivšim direktorom Berbićem i gradonačelnikom Kasumovićem. Ta dva čovjeka njima svaki dan pišu zahtjeve, a oni šalju. Ja nisam automat za ispunjavanje želja. Ja sam federalni ministar koji ima široku nadležnost i mnoštvo problema u svim privrednim društvima. Ne mogu se baviti samo njima dvojicom”.

Više vijesti