Džumhur: Ovo je možda bio najbitniji meč u ovoj godini

Ovo je možda bio najbitniji meč u ovoj godini, rekao je Damir Džumhur nakon što je u trećem kolu Roland Garrosa savladao moldavskog tenisera, Radua Albota. Džumhur je, nakon meča, rekao da mu je bitno bilo da pobijedi sebe. Neshvatljive su mu bile i sudijske odluke u pojedinim trenucima meča.

Ukazao je da je meč bio težak, ali da je pokazao u kakvoj se formi nalazi.

“Izuzetno je bio težak meč, psihički i fizički. Najavljivao sam da može biti dug meč. Igrali smo skoro četiri sata. Bilo je iscrpljujuće. Najbitnije je da sam izašao kao pobjednik. Može se zaista dosta komentarisati, dosta pričati, ali na kraju je najbitnije da sam pobjedio. Ovo je možda bio najbitniji meč u ovoj godini. Ovakvi mečevi pokazuju da ste u prilično dobroj formi”, kazao je najbolji bh. teniser.

Naglasio je kvalitet svog protivnika Roland Garrosa.

“Albot je takav igrač da zaista morate zaraditi poene i može igrati izuzetno dobre mečeve. Što je meč duži, on je bolji. To je pokazao i danas. Nakon 2:0 je uspio da dođe do 2:2. Uspio je da povede 4:2. Ali eto, na kraju sam okrenuo taj meč i ipak mislim da je bilo zasluženo”, objasnio je.

Podsjetio je na tok meča.

“Šteta za taj treći set kada sam se uspio vratiti na 5:5 i nisam uspio da završim. Mislim da je to bio jako bitan trenutak. Najbitnija pobjeda za mene. Dobra pobjeda za mene u trećem kolu. Sigurno je da mogu igrati još opuštenije. Prva dva kola su zaista bila psihički teška jer bio sam favorit u tim mečevima. Očekivalo se da pobjedim”, rekao je Džumhur i dodao:

“Uspio sam da napravim ono što sam trebao uraditi na Roland Garrosu. Ono što moram napomenuti, danas sam igrao protiv jednog dobrog igrača. Igrao sam u jednim trenucima i protiv sebe”, istakao je.

Osvrnuo se i na suđenje.

“Ono što me jako činilo nesretnim, danas sam igrao i protiv sudije koji je donosio nevjerovatne odluke. Jednostavno nisam znao kako uoptše je moguće donosi takve odluke. Ali, nekada se i to dešava. To se mora prevazići. Imao sam par razgovora sa sudijom. U par puta sam zvao supervisora. Najbitnije je da sam pobijedio, da sam pobijedio sebe”, zaključio je Džumhur.