-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Edin Džeko i Amra Silajdžić: Crvenim tepihom SFF-a prodefilovale mnoge zvijezde!

Zvaničnom otvaranju najveće regionalne filmske smotre 18. Sarajevo film festivala večeras je ispred Narodnog pozorišta prethodila ceremonija na crvenom tepihu. Festivalskim crvenim tepihom prodefilovale su brojne glumačke zvijezde, predstavljajući ne samo BiH, već i regiju, kao i brojni autori i filmski profesionalci.

– Ponosna sam i sretna i jako pozitivno uzbuđena. Jedva čekam reakcije ljudi na film. Prošle godine sam imala želju da se mojim filmom otvori festival i to mi se ove godine ostvarilo, što je za mene velika stvar. Ovo je za ekipu filma najvažnija premijera. Uvijek je najuzbudljivije i najosjetljivije pokazati film pred domaćom publikom, kazala je rediteljica Aida Begić prije projekcije filma “Djeca” kojom je otvoren festival.

Na crvenom se tepihu našla i istaknuta bh. glumica Zana Marjanović, koja je kazala da ovogodišnji festival doživljava prvenstveno u znaku Aide Begić.

– Tu sam da pogledam njen film. Veoma sam uzbuđena i očekujem da će biti dobar film, kazala je ona.

Crvenim tepihom su prošle i brojne druge osobe iz javnog i političkog života BiH i zemalja okruženja, među kojima su bili i fudbaler Edin Džeko u pratnji djevojke Amre Silajdžić, gradonačelnici Zagreba i Sarajeva Milan Bandić i Alija Behmen, glumci Bojana Gregorić, Jasna Ornela Bery i Ermin Bravo, muzičar Dino Merlin, ekipa hrvatske serije “Larin izbor” i mnogi drugi.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5762199908465475649]

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Sergej Ćetković otvara Sarajevo Music Stage

VISOKOIN.COM

Angelina Jolie otvorila šesti “Sarajevo talent campus” i srela se sa Edinom i Amrom

VISOKOIN.COM

Angelina Jolie danas stiže u Sarajevo?

VISOKOIN.COM

Počinje 18. Sarajevo Film Festival

VISOKOIN.COM

Angelina Jolie i ove godine na Sarajevo Film Festivalu?!

VISOKOIN.COM

Unesite komentar