Edin Džeko izigran prilikom kupnje nekretnine Šipad Komerca za 4,65 miliona KM?

Kompanija Šipad Komerc d.d. prodala je bh. nogometnom reprezetativcu Edinu Džeki nekretninu u Titovoj ulici na broju 48 u centru prijestonice za 4,65 miliona KM, iako se ne vodi kao stvarni vlasnik objekta zbog kojeg se vodi sudski spor od 2010, godine, piše Dnevni Avaz.

Riječ je o sporu Šipad Komerca d.d. i Šipada d.d. (Šipad Holding) zbog prava nad vlasništvom. No, prema dokumetnaciji koju posjeduje Avaz, to se ne vidi u kupoprodajnom ugovoru sačinjenom 14. marta ove godine, a prema kojem je Džeko postao vlasnik ukupno 841 metra kvadratnog.

Džeko je, ne znajući ove okolnosti kupio prizemlje zgrade u površini od 452 metra kvadratna, sprat zgrade (galerija) površine od 286,30 metara kvadratnih te podruma čija je površina 102,7 metara kvadratnih. Općinski sud Sarajevo je 31. marta uknjižio imovinu na Edina Džeku.

No, Džeko je izgleda izgiran jer u ugovoru koji je potpisao decidirano se navodi da “prodavač garantuje da predmetne nekretnine nisu predmet bilo kakvog upravnog sudskog ili drugog spora te da na istoj ne postoji nikakav zahtjev za dokazivanja prava vlasništva”.

Da stvar bude gora, Džeko je, prema kupoprodajnom ugovoru, što je dio ugovorene kupoprodajne cijene pristao uplatiti i oko 2.315.000 KM dugovanja Šipad Komerca prema UniCredit banci.

Direktor Šipad Komera Hamza Kazazić nije želio komentirati slučaj.

(VisokoIN)