Edin Džeko: Za BiH uvijek igram srcem

Engleski mediji špekulisali su da je Edin Džeko odigrao 90 minuta za BiH protiv Velsa kako bi prkosio treneru Manchester Cityja, Robertu Manciniju.

Međutim, naš reprezentativni napadač demantovao je navode otočkih medija.

“Činjenica da sam odigrao utakmicu protiv Velsa svih 90 minuta definitivno nije pobuna protiv trenera Manchester Citya Roberta Mancinija. Jednostavno, osjetio sam da mogu i da sam spreman da odigram čitav susret i to, apsolutno, nema nikakve veze sa time što sam protiv Chelsea igrao dvije minute. Da sam osjetio bilo kakvu bol sam bih tražio izmjenu, ali očito je sve bilo u redu”, rekao je Džeko za svoju oficijelnu stranicu, dodavši:

“Uostalom, za BiH uvijek igram srcem i poželio sam se nastupa, a meč protiv Velsa je bio idealna prilika da dobijem nešto veću minutažu. Mislim da smo mojim nastupom protiv Velsa dobili i City i ja, ali i trener Mancini, tako da priče o eventualnoj pobuni, ali i kazni od trenera Mancinija, nemaju svoje uporište.”

Džeko je u pobjedi protiv Velsa odigrao fantastičan meč, koji zapravo Manciniju može samo pomoći kako bi uvidio koliko naš Dijamant zaista može u ovom trenutku.

(VisokoIN/SCsport)