Elektroprivreda BiH: Od ponedjeljka niža tarifa od 13 do 16 i od 22 do 7 sati

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH obavijestila je kupce električne energije koje snabdijeva da prelaskom na zimsko računanje vremena, u noći sa 26. na 27. oktobar, dolazi i do promjene u primjeni viših i nižih dnevnih tarifnih stavova.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, električna energija utrošena radnim danima i subotom od 13 do 16 i od 22 do 7 sati biće obračunavana po nižoj tarifi.

Nedjeljom će za ovu kategoriju potrošnje niža tarifa biti primjenjivana cijeli dan.

Za ostale kupce JP EPBiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu i više, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te ostala potrošnja na 0,4 kV naponu i javna rasvjeta na 0,4 kV naponu), električna energija utrošena radnim danima od 22 do 07 sati, biće obračunavana po nižoj tarifi.

Za ovu kategoriju potrošnje niža tarifa će biti primjenjivana subotom i nedeljom cijeli dan.

Cijena električne energije za domaćinstva koja imaju jednotarifna brojila, iznosi 12,82 feninga/kWh.

Za dvotarifna brojila cijena više tarife iznosi 16,02 feninga/kWh, a cijena niže tarife 8,01 feninga/kWh.

Po tarifnim stavovima koje je donijela Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) i koji se primjenjuju od 1. jula 2011, cijena električne energije je ista tokom cijele godine, saopšteno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.