Elle Macpherson oduzima dah: otkrila kako je dobila ‘the body’

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Elle Macpherson poznata je po svom savršeno istreniranom tijelu, no što zapravo stoji iza svega toga?Bezvremenska ‘The Body’ otkrila je kako je taj način života utjecao na njezino zdravlje i stil života, ali i izgled.U ekskluzivnom intervjuu rekla je što je sve trebala kako bi svoje tijelo vratila u pravo stanje.

elle-macpherson_2

Uz svoju amazonsku figuru i dalje ne izgleda kao da joj je 51 godina, a pored nje bi se puno mlađe kolegice – posramile.

Ipak, priznala je da takav izgled zahtijeva jako puno ulaganja u sebe.

Kad je otkrila da ima kvržicu na grudima na svoj 49. rođendan, pomislila je da ima rak.

“Bila sam na snimanju britanskog i irskog top modela te nisam mogla posjetiti svoga liječnika, tad sam se uspaničarila. To je bilo četiri tjedna prije rezultata s biopsije, tako da sam provela jedan period u neznanju”, otkrila je Elle.
Srećom, bio je fibroadenom (benigni rast vlaknastog tkiva), ali joj je to bilo upozorenje.

“Malo sam istraživala i otkrila da sam uzimala krive vitamine i minerale, nisam pravilno jela i bila sam previše pod stresom”, rekla je The Body.

elle-macpherson_3

Zbog obaveza i silnih putovanja, spavala je samo ti do četiri sata u avionu.

“Imala sam neuravnoteženu probavu, bila umorna, troma i boljeli su me zglobovi.

Bližila sam se 50-oj i činilo se normalnim da tijelu teba prilagodba”, nastavila je Macpherson.

Rekla je kako je odlučila pobrinuti se za svoje tijelo te naglasila kako nije tip koji bi se petljao u plastičnu kirurgiju.

Posjetila je nutricionisticu koja joj je rekla da prestane konzumirati sintetičke dodatke i da se prebaci ma alkalnu dijetu.

“Nisam znala da stres, brige i jet lag te nedostatak sna i konzumiranje crvenog mesa mogu uzrokovati takav krah”, rekla je Elle.

elle-macpherson_4

Riječ je o konceptu koji je razrađen u desetcima knjiga različitih autora pod teorijom da unosom hrane koja ima alkalizirajući učinak štitimo organizam od raznih bolesti te istovremeno gubimo kilograme.

“Počela sam više spavati, piti više vode, jesti manje crvenog mesa, dodala sam voća i povrća, te sam se nakon određenog vremena osjećala kao nova osoba”, pojasnila je Elle.

I evo, dokazala je kako operacije nisu jedino rješenje za ostati ‘mlad’. Elle i dalje hara te izgleda bolje od nekih koji su pod nožem odlučili potražiti tajnu mladosti.

Više vijesti