Elvedina Muzaferija putem fundraising kampanje pokušava skupiti novac za pripreme

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je počela pripreme za predstojeću sezonu u okviru koje je očekuje i nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu, no suočava se s velikim problemom u vidu manjka finansijskih sredstava.
Dvadesetdvogodišnja Muzaferija, osim stipendije koju dobija od Međunarodnog olimpijskog komiteta, nema pomoći državnih institucija izuzev Kantona Sarajevo, te je posegnula za rješenjem u vidu fundraising kampanje, piše Klix.
Kako je navela na stranici makeachamp.com, njoj je za sezonu potrebno između 40 i 50 hiljada eura.

Ona je pokrenula fundraising kampanju s ciljem da skupi 30.000 eura koje bi joj pomogle da se što bolje spremi za Olimpijske igre na kojima je bez ikakve sumnje najveća nada naše zemlje.

Muzaferija se trenutno nalazi na pripremama u Austriji gdje će se zadržati četiri sedmice, nakon čega slijedi dvosedmični odmor pred odlazak u Sjedinjene Američke Države.

Početkom decembra Muzaferija će nastupiti u brzim disciplinama u Lake Louisu, a potom i u naredna dva vikenda u St. Moricu i Val d’Izeru.

U februaru Muzaferiju očekuju Zimske olimpijske igre u Pekingu i prava je šteta što se Visočanka mora snalaziti za novac na alternativne načine kada već ni država, ali ni Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine ne ulaže u nju koliko bi trebalo i koliko ona zaslužuje.

Vezani članci

Britanska doktorica podržala Đokovića zbog vakcine, izazvala brojne reakcije

VISOKOIN.COM

Materaci “lud” za Džekom: Svugdje je pravio razliku

VISOKOIN.COM

Kakva noć u Ligi prvaka: Šest igrača pogađalo po dva puta, Džeko fantastičan

Visokoin.com

Nevakcinisani teniseri neće dobiti vizu za odlazak na Australian Open. Đoković razočaran

Visokoin.com

Pobjede Željezničara i Slobode u 13. kolu Premijer lige BiH

Visokoin.com

Odlični Zmajevi osvojili veliki bod u Ukrajini!

Visokoin.com