EMA SARAČ – Kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ema Sarač je rođena 02.07.1995. godine u Visokom, gdje je stekla osnovno te srednje obrazovanje. Diplomu Univerziteta u Sarajevu, na Filozofskom fakultetu i zvanje diplomiranog komparativiste i bibliotekara stekla je 2017. godine.

Iste godine nastavlja visokoškolsko obrazovanje na postdiplomskom studiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu na odsjeku Politologija- Međunarodni odnosi i diplomatija.

Član je Demokratske fronte od 2014. godine te je djelovala kroz rad Općinskog odbora i Savjeta za pitanje mladih. Godine 2016. postaje predsjednica Savjeta za pitanje mladih OO Visoko, a od ove godine je član Kantonalnog odbora ZDK te sekretar Savjeta za pitanje mladih pri Kantonalnom odboru.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.