-14.5 C
Visoko
25. Januara 2022.

Emina Jahović od ljubavi do rata sa bivšim mužem

Pjevači i bivši supružnici Emina Jahović i Mustafa Sandal ponovo su na Bosforu u centru pažnje, a razlog poblema je isti – alimentacija.

Iako se činilo da su poslije kraha braka ostali bliski prijatelji, čak su sa sinovima Jamanom i Javuzom zajedno išli na putovanja i pozirali nasmijani, pop zvijezda šokirala je prije nekoliko mjeseci kada je otkrila da je primorana da potraži pravdu na sudu jer njen bivši suprug više od dvije godine nije dao ni dinara za djecu.

“Nije reč o osobi čija je finansijska situacija loša i koja je u nevolji. Ako se jednog dana to dogodi, radiću i za njega. Takva sam. Ali, znam da nije u krizi. Iako smo potpisali sporazum kojim prihvatamo zajedničke obaveze, među kojima su zdravstveno osiguranje i alimentacija, ubrzo posle razvoda sve je palo na mene. Verujem da će pravda pobediti”, rekla je Emina kada je problem dospio u javnost, a bliski izvori dodaju da je sada pred novim izazovima jer djeci treba obezbjediti novac za školu.

Ovog ljeta platila im je boravak u kampovima, bili su i na odmoru, ali joj je krivo što i Mustafa nije uključen u priču. Možda se on, smatra izvor pomenutog lista, plaši da će Emina trošiti njegov novac, iako nema razloga da to radi jer vrlo uspješno vodi svoju kozmetičku kompaniju.

S obzirom na činjenicu da su turski zakoni u ovakvim situacijama gotovo uvijek na strani slabijeg pola, Emina će prije ili kasnije dobiti spor.

Uostalom, istakla je da se ne bori samo za sebe, već za sve žene koje muče iste nevolje.

Prema dogovoru, trebalo je da Mustafa djeci pokrije zdravstveno osiguranje i plati troškove njihovih izleta i ljetovanja. Kako se navodi, nije ispunio ništa od toga.

Unesite komentar