Emir Spahić: Najviše nas raduje novi travnjak

Nakon uvjedljive pobjede na startu kvalifikacija nad Lihtenštajnom selektor Safet Sušić istče da njegove igrače ovog puta očekuje znatno teži protivnik.

” Radi se o discplinovanoj ekipi, koja ima dobre igrače na sredini terena. Ne ostavljaju puno prostora protivniku. Utakmicu protiv Grčke, u kojoj su na domaćem terenu poražni sa 1:2, igrali su sa samo jednim napadačem. Protiv nas možda krenu otvorenije i pokušaju da nas iznenade. Ne vjerujuem da će se zadovoljiti sa jednim bodom”, kazao je Sušić.

Sastav ekipe koji će istrčati na obnovljeni travljak stadiona “Bilino polje” Sušić još nije odredio.

“Imam nekoliko dilema. Sigurno je da će Mujdža igrati. Bio je spreman i za susret protiv Lihtenštajna, ali sam ga poštedio. Za Medunjanina i Lulića odlučit će sutra, možda jedan od njih počne utakmicu”, dodao je Sušić.

Kapiten repezentacije Emir Spahić također je naglasio da utakmica neće biti tako laka kao prošla.

“Latvija je znatno ozbiljniji protivnik. Očekuje nas teža i zahtjevnija utakmica. Svi u ekipi ćemo morati pružiti maksimum i biti koncentrirani od prve minute. Ono što nas sve raduje je novi travnjak. Prema informacijama koje smo dobili, znamo da je ‘Bilino polje’ potpuno spremno i da će nam ponovo donijeti sreću. Zenica ja postala naše kultno okupljalište i ono što mi tamo doživljavamo je neopisivo”, kazao je Spahić.

Susret BiH – Latvija igrat će u se u utorak u 20 sati, a sudit će ga Nijemac Aytekin Deniz.

U ostala dva susreta kvalifikacione G-grupe u utorak se sastaju Slovačka – Lihtenštajn i Grčka – Litvanija.

(VisokoIN/Fena)