Erdogan: Kada bi mogli, neki bi i mene na vješala

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan obratio se prisutnima na skupu vladajuće AK Partije u Manisi na stadionu Akhisar te je izjavio kako je “u Afrinu u Siriji neutralizirano 4.481 terorista, na sjeveru Iraka 423, a u Turskoj 415”.

Tom prilikom se osvrnuo i na državni udar koji su, kako tvrdi Ankara, pripadnici pokreta Fetullaha Gulena u Turskoj pokušali izvesti 15. srpnja 2016. godine.

“U konačnici, jesmo li ovaj udar završili u roku od 16 sati? O tome se radi. U danima kada Tursku nastojimo spojiti s novim administrativnim sustavom, pred sobom vidimo istu ekipu, ovog puta s jednim širim savezom. Kada bi mogli, neki bi i mene na vješala kao i Menderesa, ali hvala Bogu, narod to ne dozvoljava”, rekao je Erdogan.

Erdogan se na mitingu osvrnuo i na borbu protiv terorizma.

“Od PKK-a do FETO-a nikome nismo ostavili prostor. Svima smo im očitali lekciju. U operaciji ‘Maslinova grana’ u Afrinu smo neutralizirali 4.481 terorista. Na sjeveru Iraka smo neutralizirali 423. U zemlji, u Gabaru, Cudiju, Tendureku neturalizirali smo 415 terorista”, istaknuo je Erdogan.

Erdogan: Njemačka teroristima dozvoljava miting

Podsjetio je i na borbu protiv organizacija ISIL i YPG.

“Jedan narod, jedna zastava, jedna domovina, jedna država”, ponovio je Erdogan ističući da sve dok se bude pazilo na ove četiri stvari, nitko ne može nauditi Turskoj.

Istaknuo je kako neće odustati od puta i borbe protiv terorističkih organizacija.

“Našim prijateljima u Njemačkoj ne dozvoljavaju sudjelovanje na sastancima, uključujući i one za državne dužnosti. Ali PKK-u dozvoljavaju, zar ne? Nama lažu. Teroristima dozvoljavaju miting uz zaštitu policije”, rekao je Erdogan.

Erdogan je na mitingu na stadionu Akhisar u Manisi, kazao kako je u posljednjih 16 godina Turska u svim područjima zabilježila rast od tri i pol puta i da namjeravaju dosegnuti ciljeve postavljene za 2023. godinu.

“Od našeg naroda 24. lipnja očekujemo podršku za ponovno služenje, za investicije, za projekte”, rekao je Erdogan, kako prenosi Anadolija.

Kazao je kako kada je Stranka pravde i razvoja (AK Partija) došla na vlast, velik dio postojećih stadiona u Turskoj nije zadovoljavao potrebe, zbog čega su se odlučili na obnovu stadiona, počevši od većih gradova.

‘Investicije, služenje, djela’

Prema njegovim riječima, od 37 projekata završili su 15, a 11 stadiona se gradi, za šest traje tenderska procedura, a pet je uvršteno u investicijski program.

“Stranka pravde i razvoja je to. Stranka pravde i razvoja znači investicije, znači služenje, znači djela”, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik je rekao kako je ta zemlja samo od izvoza u području automobilske industrije zaradila 30 milijardi dolara.