Esmir Džafić – Čaja novi šef stručnog štaba FK “Zanatlija”

Na sastanku Upravnog odbora FK Zanatlija za novog šefa stručnog štaba izabran je bivši reprezentativac BiH, Esmir Džafić – Čaja koji je ujedno i trener Akademije FK Zanatlija. Osim imenovanja novog šefa struke na sastanku je odlučeno da od aprila počne i omladinska liga na terenu sa umjetnom travom koja bi brojala od 6 do 10 klubova sa visočke i okolnih općina i koja bi se igrala vikendom.

Pomoćni trener FK Zanatlija ostaje Edin Begović – Bege, a Uprava se zahvalila Almiru Kantaru koji je do sada obnašao funkciju trenera i koji je krajnje korektno izvršavao sve svoje zadatke. Prozivka igrača je zakazana za 16.mart u 18:00 sati na stadionu Luke, Zanatlija ovim putem pozivaju i sve igrače da se pojave na prozivci na kojoj će novi šef struke iznijeti planove za proljetni dio sezone, te će se dogovoriti i početak priprema.

Također Uprava FK Zanatlija se potrudila da u svoje redove dovede najjače pojačanje u poslje ratnom periodu, a radi se o nogometašu  Tajić Almin.

Na sastanku je odlučeno da nova sezona za rekreativce na terenu sa umjetnom travom počinje 19.marta, za iznajmljivanje termina kontakt osoba je Kemal Mehmedović (061/413-077).

(VisokoIN)