EU: Svaki peti građanin nikada nije koristio internet

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na prostoru Evropske unije 18 posto građana nikada nije koristilo internet, navodi se u statistici Evropske statističke agencije (EUROSTAT) za 2014. godinu.

Uzimajući u obzir ove podatke, svaka peta osoba u EU nikad nije koristila internet. U 2006. godini taj procenat bio je znatno veći, čak 43 posto. Statistika je obuhvatila 28 zemalja u EU.

S druge strane, napravljena je statistika i onih koji svaki dan, ili skoro svaki dan, koriste internet, a to je 65 posto. U 2006. godini taj procent bio je oko 31 posto. Luksemburg prednjači kada je u pitanju postotak građana koji svakodnevno koriste internete i to sa 87 posto.Odmah iza Luksemburga je Danska s 85 posto te Holandija i Malta sa po 84 posto.

Svaka treća osoba u Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj nije nikada koristila internet. Procent onih koji nikako nisu koristili internet u Rumuniji je 39 posto, što je najveći procent u zemljama članicama EU. Prati je Bugarska s 37 posto, Grčka s 33, Italija s 32 te Portugal s 30 posto.

Procent onih koji nikako nisu koristili internet u Njemačkoj iznosi 11, dok svakodnevno, ili gotovo svakodnevno, internet u ovoj zemlji koristi 72 posto građana.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.