Evo kada u BiH stiže prvi vreli dan

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno s pljuskovima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna većinom između 18 i 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Bosni će u subotu, 30. juna pretežno oblačno vrijeme sa slabim pljuskovima uglavnom. U Hercegovini će biti s ponekim lokalnim pljuskom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima.

Postepeno će doći do razvedravanja od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, a najviša dnevna većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 27 do 30 stepeni.

U Hercegovini će u nedjelju 1. jula biti sunčano vrijeme, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 29 do 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Od ponedjeljka će sve više biti sunčano kada se očekuju i vrelije temperature.

Iz dana u dan će rasti temperatura, pa nas do kraja iduće sedmice očekuju i temperature od 32 stepena, kada ćemo imati i prvi tropski dan od kalendarskog početka ljeta.