Evo nekoliko korisnih trikova kako jednostavno smršaviti

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zasigurno ste barem jednom bili u situaciji da ste pokušali “skinuti” pokoji neželjeni kilogram. I znate kako to može biti itekako teško. Umjerenost u jelu svakako je jedan od dobrih savjeta kako spriječiti nakupljanje neželjenih kilograma, a to će vam lakše poći za rukom uz ovih nekoliko savjeta i trikova.

Istraživanja su pokazala da mirisanje eteričnog ulja peperminta i pranje zuba pomaže u smanjivanju apetita. Miris metvice smanjuje glad.

Petnaest minuta prije planiranog većeg obroka pojedite jabuku. Poznato je da ovo voće sadrži vlakna koja će vam pružiti osjećaj sitosti i konzumirat ćete i do 15 posto manje kalorija tijekom obroka.

Planirajte svoje obroke unaprijed. Držite se plana da u obroku imate samo jednu kaloričnu namirnicu. Tako se ipak nećete morati odreći omiljenih namirnica čak niti kada su kalorične.

Nemojte se izgladnjivati jer će tijelo tako tijekom obroka stavljati “sa strane” masnoće kako bi ih sačuvalo za “preživljavanje” u stanju gladi. Metabolizam se usporava kako bi se sačuvala energija stoga jedite češće i manje obroke.

Popijte čašu vode prije jela. Na ovaj način nećete osjećati pretjeranu glad i pojest ćete manje kalorija i lakše i bolje uživati u omiljenim okusima namirnica.

Više vijesti