Evo objašnjenja Nove TV za dva pobjednika Masterchefa!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Dok je cijela Hrvatska sinoć na Novoj TV gledala finale Masterchefa u kojem pobjeđuje Nikola Lesar (22), na Federalnoj televiziji u BiH koja otkupljuje serijal prikazana je finalna emisija u kojoj je pobijedio Marko Palfi (31)!

Zašto je do greške još uvijek se istražuje, a Nova TV je izdala saopštenje za javnost.

‘Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u aprilu. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice superfinala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku.

Bodovanje, te odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni biljžnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa!’, saopštila je glasnogovornica Nove TV Sanja Čengić pojašnjavajući kako je došlo do toga da je na Novoj TV prikazana finalna emisija Masterchefa u kojoj je pobijedio Nikola Lesar, dok je u BiH na FTV-u pobjednik bio Marko Palfi.

‘Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja.

Zašto je sa servera skinuta i emitirana pogrešna emisija, još uvijek istražujemo. Federalna televizija već će danas u 15.25 sati emitirati finalnu emisiju Masterchefa’, saopštava Nova TV.

10:39 Ko je pobjednik Masterchefa? U Hrvatskoj pobijedio Nikola, u BiH Marko

Sretnu li se u kafiću gledatelj Masterchefa iz Zagreba i Sarajeva, mogla bi nastati žestoka svađa oko toga ko je odnio pobjedu u hrvatskom Masterchefu.

Dok je cijela Hrvatska na Novoj TV gledala finale u kojem pobjeđuje Nikola Lesar (22), na Federalnoj televiziji u BiH koja otkupljuje serijal prikazana je finalna emisija u kojoj je pobijedio Marko Palfi (31)!

Finalna emisija je na Novoj TV počela nešto iza 20 sati, a na Federalnoj dva sata kasnije.

Fanovi showa u BiH koji imaju priliku pratiti i Novu ostali su poprilično zbunjeni.

Svi su se pitali kako je moguće da u istoj emisiji budu proglašena dva različita pobjednika i zašto?

O čemu se tačno radi nije poznato, no bh. i hrvatski gledaoci su razotkrili ova konfuzna i mutna dešavanja. Internet portali su preplavljeni komentarima u kojim se ovakav razvoj događaja opisuje kao sramotan.

Iz press službe Federalne televizije su kazali da nemaju logično objašnjenje te da su samo emitirali materijal koji su dobili od Nove TV.

Dio BiH je zbunjen dok drugi već zbijaju šale. Tako na kraju Palfiju ostaje utjeha da je pobijedio, bar u BiH.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.