Facebook ukida tri aplikacije

Facebook je odlučio ukinuti tri aplikacije zbog toga što nemaju dovoljno korisnika. Neke od njih imaju korisne i zanimljive značajke pa ne bi bilo čudno da ih uskoro ubace u glavnu aplikaciju.

Facebook je upravo poslao tri mobilne aplikacije u zaborav: Moves, Hello i tbh. Ako niste čuli za njih, niste jedini. Upravo su zbog slabog korištenja i ukinute.

Moves, koje je Facebook kupio 2014., bila je aplikacija za praćenje tjelesne aktivnosti ‘bez gadgeta’. Riječ je o aplikaciji koja je, umjesto da broji korake, trajanje vožnje biciklom ili trčanja, pratila podatke senzora i GPS-a telefona korisnika

Na žalost Facebooka, ljudi su jako zainteresirani za razne gadgete – osobito one koji se tiču fitnessa i nose se na ručnom zglobu ili drugdje na rukama. Takvi uređaji skupljaju i prikazuju daleko više podataka od brzine, udaljenosti i procijenjene količine kalorija.

Stoga se korisnici više neće moći prijaviti u Moves nakon 30. srpnja, ali podatke je moguće skinuti i zabilježiti.

Aplikacija Hello prikazuje ID pozivatelja i omogućava blokiranje korisnika, a bila je dostupna u Brazilu, SAD-u i Nigeriji. Osim toga, aplikacija je dopunjavala adresar telefona s dodatnim informacijama iz Facebooka, koje su se prikazivale na zaslonu kada bi morisnici primili poziv. Na primjer, Hello bi upozoravao kad je toj osobi rođendan, zbog čega je mnogima olaknulo.

Bila je to zanimljiva značajka, ali Facebook nije ažurirao aplikaciju od 2015. pa je bilo jasno da joj se bliži kraj.

Najviše iznenađuje gašenje aplikacije tbh, koja je pokrenuta prije manje od godinu dana, a Facebook ju je kupio u listopadu. Ova aplikacija je dizajnirana za tinejdžere, a omogućuje slanje anonimnih pohvala.