Faruk Halilbegović odlazi u Katar!

Jedan od najboljih visočkih rukometaša svakako je Faruk Halilbegović . Momak koji je prošao sve selekcije Bosne,ali poznato je da se u našoj državi a posebno gradu ne isplati biti sportista ,a još ako iskačete kvalitetom od ostalih. To je uvidio i ovaj stasiti lijevi bek koji će svoju uspješnu karijeru nastaviti u organiziranoj ,ali dalekoj državi . U pitanju je Katar, nama Bosancima poznat uglavnom kao destinacija za ljetovanje i zemlja u kojoj je neizmjerno toplo. Međutim ekspanzija sporta , a posebno rukometa je uveliko prisutna . Ugostili smo Faruka u prostorijama Q Radija koji nam je o odlasku u Katar rekao :

“Početkom septembra putujem , stigla mi je karta. U pitanju je klub Al Gharafa koji je proteklu sezonu završio na 3.mjestu, jedan ambiciozan klub koji želi da napadne prvaka. Sezona traje kratko ,ali ima dosta kupova, zato su doveli mene ,kao i dva Francuza te Tunižanina. Ranije sam imao dosta ponuda iz Francuske ,Austrije i Španije. Međutim u ovom trenutku želio sam nešto novo,želim upoznati novu kulturu i mislim da je rukomet jako dobar posljednjih godina u toj zemlji što pokazuju razni turniri na kojima učestvuju najbolje rukometne ekipe Evrope kao Kiel, Atletico Madrid, Montpellier.”

Ugovor sam potpisao na godinu plus godinu,imao sam opciju ugovora na 3 i 5 godina,međutim nisam želio.

Pitali smo i Faruka šta misli o reprezentaciji BiH i našoj ligi .

“Posljednju sezonu Faruk Vražalić, kojem čestitam prelazak u Ademar Leon, Amir Čakić i ja smo igrali u sarajevskoj Bosni, no nastupili su određeni problemi .Nakon toga smo dobili ponudu dobojske Sloge sa kojom smo dobro trenirali i na kraju postali prvaci BiH. Kada govorimo o reprezentaciji mogu reći da sam razočaran jer se ne radi kako treba, prvenstveno u Savezu, iako sam bio standardan član 7 godina i sumnjam da ću se više ikada odazvati”- rekao je Faruk kojem želimo puno sreće i uspjeha u dalekom Kataru.

(VisokoIN/Dino Kadrić)