Fatih Kol novi menadžer NK Bosna

U prostorijama Nogometnog kluba u “Bosna” iz Visokog danas je potpisan ugovor o imenovanju klupskog menadžera. Za novog sportskog direktora imenovan je turski stručnjak Fatih Kol.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su direktor NK “Bosna” iz Visokog Ivica Pekić, novoimenovani menadžer kluba Fatih Kol, glavni urednik lista “Sport” Sinan Sinanović, članovi uprave kluba te mnogobrojni gosti.

Direktor NK Bosna Visoko Ivica Pekić izrazio je zadovoljstvo činjenicom što se Kol priključio timu NK “Bosna”. Ideja je, kako je naveo, potekla od novinara Sinanovića.

“Ovom prilikom moram izraziti i veliko zadovoljstvo, jer ćemo sklapanjem ovog ugovora nastaviti sarađivati sa našom prijateljskom zemljom Turskom. Ono što je još jedna pozitivna stvar u svemu ovome jeste da ćemo u narednom periodu uz pomoć našeg menadžera Fatiha Kola pokušati uspostaviti bratske odnose sa fudbalskim klubom “Kasimpasa” iz Istanbula”, rekao je Pekić.

Inače, Fatih Kol je distributer turske sportske marke “Lescon”. NK “Bosna” će u narednom periodu koristiti opremu ove turske marke.

Prema Pekićevim riječima, turski stručnjak Kol, prvi je strani sportski direktor koji će raditi u BiH.

“U Bosni i Hercegovini živim već pet godina i vrlo dobro poznajem stanje fudbala u ovoj zemlji. Nadam se da ćemo, zajedno sa gospodinom Pekićem, postići vrlo dobre rezultate i vratiti ovaj klub na mjesto koje zaslužuje. Ja samo mogu da kažem da sam jako sretan što ću raditi u ovom klubu”, istakao je Kol.

Dodao je da će u narednom periodu raditi i na tome da mladi i talentirani nogometaši odlaze u Tursku.

Nakon uvodnih obraćanja potpisan je i ugovor. Na taj način Fatih Kol je zvanično stupio na dužnost menadžera tima iz Visokog.

Fatih Kol je profesionalni turski fudbaler koji iza sebe ima bogatu karijeru. Nakon završetka igračke karijere, Kol se bavio tranerskim poslovima.

Do sada je vršio dužnost pomoćnog trenera u Fudbalskom klubu “Sarajevo” i Fudbalskom klubu “Olimpik” iz Sarajeva.

(VisokoIN/Anadolija)