Fazlagić: Automobil mi je zapalio bivši uposlenik TVSA

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Direktorica TVSA Edina Fazlagić izjavila je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da je njen automobil, koji je noćas izgorio u naselju Alipašino Polje, zapalio bivši uposlenik TVSA nakon što je u medijima objavljen tekst o navodnom kršenju moratorija na zapošljavanje.

– U pomenutom tekstu sam na površan, paušalan i zlonamjeran način optužena da sam prekršila moratorij na zapošljavanje Vlade KS, bez konkursa primila 14 ljudi, i zaposlila stranački kadar, što apsolutno nije tačno – istakla je Fazlagić.

Precizirala je da je jedan od osumnjičenih bivši radnik TVSA kojem je po sili zakona prestao radni odnos, ugovor na određeno vrijeme, i to 30. juna 2018.

– Navodi da je TVSA prekršila moratorij na zapošljavanje, uopšte nisu tačni. Radi objektivnog i tačnog informisanja javnosti, treba objasniti da je svih 14 radnika koji se pominju, već dugi niz godina po raznim ugovornim osnovama angažirani u TVSA, tako da je ovdje riječ o konačnom rješavanju njihovog radnopravnog statusa – kazala je Fazlagić.

Više vijesti