Federalni premijer Fadil Novalić posjetio Bosansku dolinu Piramida

FEDERALNI PREMIJER FADIL NOVALIĆ POSJETIO KOMPLEKS RAVNE U VISOKOM

Federalni premijer Fadil Novalić upriličio je U petak, 24. avgusta 2018. posjet Bosanskoj dolini piramida, a domaćin ove posjete bio je direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić.

Tokom višesatnog obilaska, federalni premijer je imao priliku posjetiti lokaciju Belvedere, mjesto sa kojeg se na najljepši mogući način vidi najveća piramida na svijetu, Bosanska piramida Sunca, a nakon početnog upoznavanja s Fondacijom, kao i radovima, premijer Novalić je posjetio i Muzej Fondacije na lokalitetu Ravne, kao i Prahistorijski podzemni labirint tunela Ravne.

U posljednjem dijelu obilaska premijer je obišao i Arheološko-turistički park „Ravne 2“, te se na licu mjesta mogao uvjeriti u ljepotu, kao i brojne sadržaje, ovog jedinstvenog parka u ovom dijelu Evrope, koji je svoje mjesto našao u srcu Bosne i Hercegovine, u Visokom.

Na kraju je upriličen i ručak, kao i druženje u parku „Ravne 2“, gdje se premijer Novalić susreo i s članom Upravnog odbora Fondacije, Mahirom Hadžiahmetovićem, te imao priliku uživati u degustaciju domaćih specijaliteta. Na kraju posjeta premijer nije krio oduševljenje onim što je vidio u Visokom, te je obećao i svoju punu podršku u budućnosti.