Festival Many Men Show 2015 od 7. do 9. augusta u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tradicionalni visočki festival kreacije i umjetnosti Many Men Show već treću godinu za redom osvježava kraj ljeta za sve mlade iz Visokog, ali i šireg regiona. Prvu godinu održavanja festivala, 2013. obilježila je tema ReCreate, pa su tako te godine organizatori festivala poklonili gradu rekonstruiranu halu KTK Visoko, koja se danas koristi za sporstke sadržaje. Drugu godinu festivala, 2014. obilježila je tema Naš Trg, te je MMS zajednica te godine poklonila našem gradu osvježeni trg u ulici Matrakčije, iza Gradskog kina Visoko.

„Budući da su naši posjetioci navikli na određenu tematiku koju iz godine u godinu nosi festival umjetnosti i kreacije MMS, ove godine jednostavno smo željeli da odmorimo naše radne kapacitete, te da festival bude poklon mladima i onima koji se tako osjećaju, kako bi jednostavno uživali u kulturi, sportu, kreaciji i umjetnosti. Stoga, ovogodišnji Many Men Show festival, koji se održava od 7. do. 9. augusta nosi jednostavan naziv – Kulturpoint.“ – kazao je u svojoj izjavi PR festivala MMS 2015. – Kulturpoint, Enes Hodžić.

Kao i svake godine program festivala će uključivati mnogo raznovrsnih sadržaja, ali sa posebno istaknutim disperzivnim karakterom festivala, te se organizacijski tim potrudio da sve događaje posloži u nekoliko lokacija kako bi posjetioci što bolje upoznali grad Visoko, koji je bogat vrijednom kulturno-historijskom baštinom.

„Ono što je vjerovatno i najzanimljivija činjenica jeste da je festival plod rada mnogih mladih ljudi iz Visokog, te je zbog toga i dobio naziv show više ljudi, a ove godine svoje trud i rad u organizaciju festivala uložili su: Setup – Centar društvenih inicijativa, Damar Omladine, Confero, XXL Basket i Mladi Pozitivci, kao i mnogi drugi prijatelji i volonteri iz kruga ovih udruženja, koji će se pobrinuti da sve protekne u najboljem redu tokom 3 festivalska dana koji su ispred nas.“ – kazao nam je PR festivala, Enes Hodžić, dodavši:

„Kultura je neizostavan dio čovjekovog života i stoga je naš cilj da ovim projektom obogatimo kulturno-društveni život našeg grada, koji se nalazi u nezavidnom položaju, pa stoga sadržaji koje donosi festival MMS 2015. – Kulturpoint žele da doprinesu transformaciji svakodnevice i okupljanju velikog broja mladih iz Visokog i šire regije, kako bi se upoznali, razmijenili kontakte, uživali u mnoštvu različitih sadržaja i na kraju bili zadovoljni provodom u Visokom.“

U nastavku možete pogledati ovogodišnjeg festivala, a svakako ne zaboravite da posjetite i oficijelnu web prezentaciju festivala MMS.CO.BA, kao i facebook stranicu MANY MEN SHOW gdje ćete moći pratiti sve novosti koje za vas priprema MMS tim.

PROGRAM FESTIVALA MANY MEN SHOW 2015. – Kulturpoint:

07.08.2015. PETAK

Zavičajni muzej Visoko

20:00 – Otvaranje Festivala MMS 3 – Kulturpoint;

20:15 – Izložba “Tragovi”, Mirza Smajlović;

Main stage*

21:00 – Koncerti: Faris Pinjo, Bezbeli Apstraktlije;

23:55 – Pozitiva party;

08.08.2015. SUBOTA

Workshop point**

12:00 – Dječija radionica;

13:00 – Radionica izrade urbanog mobilijara;

14:00 – Izložba “Putujuća galerija Grundilo”, Alija Kamber;

Prostorije udruženja Setup

15:00 – Radionica: Internet kao motivAkcija, predavač Malik Hodžić;

Prostorije udruženja Mladi pozitivci

15:00 – Radionica stripa;

Galerija Likum 76

16:00 – Radionica kolača;

19:30 – Izložba: OSA lamp – unique and handmade;

Main stage*

21:00 – Koncert: Bad monkeys, Dj Eli;

23:55 – Pozitiva party;

09.08.2015. NEDJELJA

Workshop point**

9:00 – Bike tour;

12:00 – Street Basketbal Challenge;

Gradsko kino Visoko

18:30 – Projekcije kratkih filmova, Malik Kurt i Amir Hajdarević;

20:00 – Stand up komedija „MAGACIN KABARE“;

Art point SILOS***

21:30 – Izložba “Walls”, umjetnička grupa HAD;

* Main stage – improvizovani trg iza Gradskog kina Visoko, ulica Matrakčija

** Workshoppoint – improvizovani trg iza Gradskog kina Visoko, ul.Matrakčija

*** Art point SILOS – ulica Čajengradska, napušteni silos u Industrijskoj zoni Ozrakovići

NAPOMENA: Organizator zadržava pravo izmjene programa usljed nepredviđenih okolnosti!!!

Više vijesti