FHMZBiH izdao narandžasto upozorenje

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano i vruće.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog visoke maksimalne dnevne temperature zraka na području cijele Bosne i Hercegovine.

Vremenski interval za koje se izdaje upozorenje je danas između 12.00 i 17.00 sati. Maksimalna dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 33 i 37 stepeni, na jugu zemlje do 39 stepeni.

Krajem dana se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada koje će u noći na srijedu u Bosni usloviti prolaznu kišu i pljuskove, moguću i slabu grmljavinu. Padavine većinom u sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni celzijusa.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura zraka do 35 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 14, Bugojno 18, Sokolac i Srebrenica 20, Ivan Sedlo, Tuzla i Zenica 21, Livno i Sarajevo 22, Banja Luka, Doboj, Grude, Prijedor i Sanski Most 24, Bijeljina, Mostar i Trebinje 25, Stolac 26, Gradačac 27 te Bihać i Neum 28 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, na normali je i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.